Het woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum vormt een woon- en zorgboulevard met kantoren van het ziekenfonds CM, thuiszorgwinkel Assist, het Wit-Gele Kruis, assistentiewoningen, een dagopvang en dienstencentrum Kruisbos. Het gemeentelijk zwembad bevindt zich aan de overkant van de straat. In de nabije omgeving ligt het marktplein van Kalmthout. Het woonzorgcentrum is omgeven door een grote tuin met een dierenpark en volkstuintjes.

We bieden zorg op maat aan 140 personen in een huiselijke omgeving.
Op de benedenverdieping begeleiden en verzorgen we personen met dementie, in twee verschillende woonvormen. In het kleinschalig genormaliseerd wonen kunt u uw dagelijkse activiteiten zo veel mogelijk verderzetten. Samen met zeven andere bewoners verblijft u er onder permanente begeleiding. Wanneer dat niet meer kan, kunt u overstappen naar een leefgroep in een huiselijke, maar aangepaste omgeving.
Op de eerste en tweede verdieping verblijven personen met een lichamelijke zorgbehoefte en personen met dementie in vier leefgroepen. Er is één kleine leefgroep voor personen met een lage zorgbehoefte.
Er is aandacht voor uw vroegere levenswijze, voorkeuren en gewoonten. Een zinvolle tijdsbesteding staat centraal, afhankelijk van uw wensen en behoeften.

Alle kamers zijn voorzien van basismeubilair. Er is plaats voor een persoonlijk meubel en uiteraard kunt u de kamer naar eigen smaak inrichten. Elke kamer heeft een aparte badkamer en een koelkast.
Familie en naasten zijn heel belangrijk. Als ze dat wensen, kunnen ze deelnemen aan de zorg en het leven in ons woonzorgcentrum. Er zijn dan ook geen vaste bezoekuren.